ELENA LOUISE

Annons

Gratinerade pastaknyten med valnötter och fetaos.

IMG_3850 IMG_3851

 

Nu tänkte jag tipsa er om er god och enkel måltid, den tar bara 20 minuter att göra. Egentligen ska vara grönkål med men det är inte säsong för det just nu och därför tog vi färsk spenat istället. Minst lika gott!

 

4 port:

500g ostfylld färsk pasta

Färsk bladspenat (vi tog lite bara)

1 dl valnötter

½ dl olivolja

100 g fetaost

½ tsk svartpeppar

 

Tomatsallad:

5 tomater tärnade

½ liten rödlök, finhackad

1 liten vitlöksklyfta, riven

1 msk olivolja

salt, svartpeppar och honung

 

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka kraftigt i 2 minuter. Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform.
  2. Vänd runt pastan med spenat, valnötter och olivolja. Toppa med smulad fetaost och svartpeppar.
  3. Gratinera högt upp i ugnen tills osten tills osten fått lite färg, 5-7 minuter,
  4. Blanda alla ingredienser till tomatsalladen och smaka av med salt, peppar och honung.
Kommentarer

Kommentera

Annons
stats